Tovariš Mile – OKIDAČ IZ RUSKOG

Standard

mileputin

Malo je poznato da je Lemi, veliki “vožd” malog naroda koji voli da bratimlji srpski i ruski puk, naravno za svoj groš a za čiji bi drugi, u drugom razredu srednje poljoprivredne škole u Banjoj Luci pao na godinu i to baš iz ruskog jezika i književnosti kod profesora Luke!

Piše: Srđan Šušnica 

O da, svemogući Mile je otresao iz ruskog, pa da ne bi gubio godinu, snalažljiv kakav jeste, prebacio se sa stočarskog smjera na smjer mesarstvo gdje nije bilo ruskih jezičkih i književnih problema. Na kraju je i završio za mesara, časnu i poštenu struku koje se trebao držati, ali eto na žalost sviju nas nije.

Tako je Lemi izbjegavao Ruse sve do rata, kada je preko firme u Rumuniji počeo da šverca akciznu robu pa i naftu koja je dolazila iz Rusije i prodaje je po Srbiji i RS, tadašnjoj 72% filijali BGa u BiH. Zatim je opet malo zaboravio na Ruse dok je bio miljenik Zapada, da bi se eto unazad 7-8 godina opet sjetio Rusa i Putka kada je trebalo rasprodati naše prirodne i privredne resurse i u ruskim investicijama i bankama oprati pokradeni javni novac građana RS, trenutno 49% filijale BGa u BiH.

Dodik, inače padavičar iz ruskog, sada je pokrovitelj bratske ruske kulture iako ni o svojoj ne zna mnogo, osim klasičnih ćosićevih, bečkovićevih i emirovih nacionalnih mitova i legendi. Otvara ruske kulturne centre, promoviše njihovu kulturnu i međunarodnu politiku po regiji, ali i ruske državne monopole, sve dok mu neko opet ne zabiberi keca iz poznavanja ruske spoljne politike. Ali taj kec će najviše koštati, koga drugog, nego običan svijet.

Impulsportal

 Impuls.

2 thoughts on “Tovariš Mile – OKIDAČ IZ RUSKOG

  1. To ništa ne znači, zli jezici govore da je i Einstein u osnovnoj školi pao iz matematike, najveći od najvećih Michael Jordan je bio tek treći pik na draftu itd. itsl.

    Like

    • mozda on danas cita cvetajevu i ahmatovu na ruskom, ali mu je srpski ostao na istom srednjepoljoprivrednom nivou…

      Liked by 1 person

Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.