Nećemo budućnost u izolaciji! – Saopštenje Pokreta Pozitivne Srbije

Pokret pozitivne Srbije poziva predstavnike državne vlasti da u narednim danima pokažu političku i društvenu odgovornost, kako bi se konačno stavila tačka na višedecenijsku agoniju oko kosovskog problema.

Oni su dužni da se prvi suoče sa stvarnošću, potraže najbolja rešenja i budu iskreni prema svojim građanima kojima duguju odgovor na pitanje – šta nas sve zajedno očekuje ukoliko se sporazum sa Prištinom ne potpiše?

Imamo puno pravo da nam se “nametnuta” volja ne dopada, ali bi bilo uputno navikavati se na novo stanje stvari, što pre, to bolje. Mi želimo razrešenje, ne da bismo se povinovali pritisku međunarodne zajednice, već da bismo time pokazali da smo u dosluhu s realnošću.

Građani Srbije nisu odgovorni za destruktivnu politiku koja je poslednjih decenija vođena u njihovo ime i koja nam sada nudi budućnost u izolaciji. Više od dve trećine građana Srbije živi u siromaštvu i krajnje je deprimirajuće gledati kako vreme odmiče, a biti u bednim odnosima sa bližim okruženjem i razvijenim svetom. Nama se otpor zdravom razumu predstavlja kao elementarna patriotska dužnost još od Miloševićevih dana.

Danas je važnije nego ikada suočiti se sa činjenicama, jer od kada je Kosovo proglasilo nezavisnost, Srbija je umesto evropskog puta i dobrosusedskih odnosa nastavila da neguje svoju iracionalnu politiku, opterećena mitovima koji su joj donosili samo ratove, stradanja i raseljavanja.

Pokret Pozitivne Srbije smatra da je došlo vreme da se Srbija posveti politici koja se bavi rešavanjem, a ne gomilanjem problema i time živote svojih građana, ali i suseda, učini boljim.

Došlo je vreme da Srbija bude pozitivna.

Inicijativni odbor Pokreta Pozitivne Srbije

http://pozitivnasrbija.info/necemo-buducnost-u-izolaciji/Image

Advertisements