Aleksandar Vučić i njegova direktna veza sa ubistvom novinarke Dade Vujasinović

Standard

uvidjaj-ubistvo-Dada-Vujasinovic

Beograd – Verovatno se pitate kakve veze Aleksandar Vučić ima sa ubistvom novinarke Dade Vujasinović čija je likvidacija i danas posle više od dvadeset godina nerazjašnjena i nerešena. Koliko god da vam neverovatno zvuči između ubistva novinarke Dade Vujasinović i Aleksandra Vučića postoji direktna veza i ona se zove Bratislav Grubačić.

Bratislav Grubačić je danas visoki funkcioner SNS i potpredsednik saveta za međunarodnu saradnju Srpske napredne stranke. Pored te funkcije Bratislav Grubačić, bivši novinar TANJUG-a, postavljen je i na mesto predsednika Nadzornog odbora Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) i na još nekoliko državnih funkcija odlukama srpske vlade.

Bratislav Grubacic Александар Вучић и његова директна веза са убиством новинарке Даде Вујасиновић

Bratislav Grubačić

Poverljivi policijski izvori, veoma bliski istrazi koja je svojevremeno vođena povodom ubistva novinarke Dade Vujasinović smatrali su i smatraju Bratislava Grubačića za jednog od glavnih osumnjičenih u ubistvu novinarke Dade Vujasinović odnosno u saučeništvu u pripremi istog što je on svojevremeno negirao.
Naime u izveštaju Trećeg odeljenja SUP-a u Beogradu, pod oznakom PO-195/94 od 22. aprila 1994. zapisano je: „Dana 6.aprila 1994. obavestio je (Grubačić) Dadu da zbog posla neće doći kod nje na spavanje, već da će prespavati u agenciji. Prespavao je kod žene od koje se razvodi. Uzeo je ključeve koje mu je žena uzela, među njima i ključ od Dadinog stana. Iz tog stana otišao je pravo na posao, a pre toga je Dadi najavio da će otići u Knin sa nekom američkom delegacijom i da za nju nema mesta.
Istog dana kada je trebalo da bude u Kninu, kako je Dadi rekao, proveo je do 23 časa na poslu, kada mu je u posetu došla poznanica V.A., sa kojom je otišao na večeru. Zadržali su se do jedan do ponoći. To je već 8.april, dan kada je u 1.30, prema obdukcionom nalazu preminula Dada Vujasinović. Posle toga je Grubačić sa V.A. svratio u agenciju gde su bili do tri sata, pa kada je ispratio V.A. otišao je kod supruge gde je prespavao“.
U spisima policije koji su upućeni tužilaštvu , međutim, nema izajava osoba koje bi utvrdile taj alibi.
Poverljivi policijski izvori tvrde da je Bratislav Grubačić koji je tada bio u romantičnoj vezi sa Dadom Vujasinović ustvari spakovao „alibi“ koji policija nije bila u stanju da proveri i potvrdi i da je iz tog razloga izostala propratna dokumentacija koja je upućena tužilaštvu.
Bratislav Grubačić je bio jedina osoba pored Dade Vujasinović koja je imala ključ od stana u kome je likvidirana Dada Vujasinović i to je u policijskoj istrazi utvrđeno kao jedna od činjenica.
Policijski izvor blizak tadašnjoj istrazi tvrdi da je Bratislav Grubačić bio jedan od glavnih osumnjičenih za ubistvo novinarke Dade Vujasinović i da inspektori koji su se tada bavili tim slučajem nisu bili načisto da li je on samo poslužio kako bi ubicama otvorio vrata stana jer kako kažu na ulaznim vratima stana u kojem je Dada Vujasinović živela nije bilo tragova obijanja ili nasilnog ulaska ili je njegova uloga u tom ubistvu mnogo veća. Brava na vratima stana bila je netaknuta što znači da je Dada Vujasinović sama otvorila vrata ubicama koje je očigledno znala ili su ubice što je veća verovatnoća imale ključ od stana u kome je ona živela.
Kako je Bratislav Grubačić od osumnjičenog za učestvovanje u ubistvu Dade Vujasinović postao visoki funkcioner SNS-a i jedan od ljudi od poverenja Aleksandra Vučića pitanje je na koje bi trebalo da odgovori policijska istraga.
Insajder

 

Александар Вучић и његова директна веза са убиством новинарке Даде Вујасиновић.

povezano

Ima li iko u sadašnjoj vlasti, opoziciji i medju srpskim milionerima a da nije bio u nekoj vezi sa Arkanom?

3 thoughts on “Aleksandar Vučić i njegova direktna veza sa ubistvom novinarke Dade Vujasinović

  1. O ovome se pisalo pre petooktobarskih promena u opozicionoj štampi. Kada je, naknadnom istragom, ustanovljeno da Dada nije izvršilo samoubistvo.

    Liked by 1 person

  2. boze koji bolidi zive u srbiji,alo nije vam ovo formula jedan,da li ste normalni,koje sve kombinacije bolestan um nece napraviti.

    Like

  3. Ima li Đorđe Grubačić koji se pominje u slučaju #ombudsmanisamoubustvo neke veze sa Bratislavom koji se pominje ovde?

    Like

Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.