20 godina Republike Srpske: Vreme za ordenje

Standard

Dodik odlikovao i Tadića

Na proslavi 20. godišnjice genocidnog Karadžićevog entiteta banjalučki knez Milorad Dodik darivaće srbijanskog predsednika Borisa Tadića ordenom Republike Srpske na lenti. Među “zaordenjenima” je ešalon živopisnih stvorenja zaljubljenih u Šumsku tvorevinu, od sveštenika osumnjičenog za seksualno zlostavljanje do bivših četnolikih predsednika manjeg entiteta

Predsednik Srbije Boris Tadić i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić najavili su svoj dolazak u Banjaluku na proslavu nečega što se naziva Danom Republike Srpske. Tom prilikom Tadić će primiti orden manjeg entiteta. Podsetimo, Tadić, kao i njegovi prethodnici, sa Srpskom već godinama održava bliske odnose, mnogo bliže nego sa zvaničnim Sarajevom.

Predsednik Srbije je sa Dodikom nedavno otvorio autoput Banjaluka – Gradiškaza koji se ubrzo ispostavilo da nije završen, to jest da ne vodi nikuda.

Kako prenosi dodikovski Danas, istim ordenom biće odlikovani bivši predsednici Srpske Rajko Kuzmanović, Dragan Čavić, Mirko Šarović, te četnik u civilu i duši Nikola Poplašen.

Odlikovan: Nikola Poplašen, četnik

Ordenje na pravoslavnim prsima zasijaće episkopu zvorničko-tuzlanskom Vasiliju Kačavendi, poznatom po nadimku“đavolji vladika” koji je osumnjičen za silovanje maloletne devojke u ratu, ali i za zlostavljanje bogoslova i pedofiliju. Sledi trupa činodejstvujućih vojnika u specijalnim SPC-formacijama koji će biti odlikovani: mitropolit dabrobosanski Nikolaj, episkopi Srpske pravoslavne crkve banjalučki Jefrem, bihaćko-petrovački Hrizostom, zahumsko-hercegovački Grigorije kao i umirovljeni episkop Atanasije.

U duhu dodele odlikovanja, ambasador Rusije u BiH Aleksandar Bocan Narčenko uručiće Dodiku Orden Družbe, kojim ga je odlikovao predsednik Rusije Dmitrij Medvedev.

Od serdara za vojvodu

e-Novine OD SERDARA ZA VOJVODU

Komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.