Kako nas lazu !

Mislim da od   gradnjke autoputa kroz dvije zemlje ,nece biti nista i da je stambolski izlet tek jedan u nizu poteza pred izbore.
Prvo mi je animirala paznju cinjenica da u Beograd ide, kako je to definirano, mada je uzuzetno upitno i netocno,(predstavnik Bosnjaka. Koji ce, je li , razgovarati sa Srbima.Na stranu ne manja vazna cinjenica da nije bilo ni Ivanica ni Covica, signifikantno jeste da se stalno podcrtavalo da je ovo razgovor izmedju naroda !!!!!!! Ne razgovor izmedju dvije drzave ! Za mene je to pokusaj disolucije BiH.
Druga, ne manje vazna cinjenica jeste da da su to bile bileterale, ne trilaterale.Erdogan-Vucic, Erdogan-Izetbegovic.
Zar se bileteralama, potenciranjem na etnickom   , mogu rjesavati drzavna pitanja ????
Trece, ovo su samo razgovori.Nema nikakve forme, nikakvog potpisivanja ugovora.Koga ovi razgovori obvezuju , i to bez pravnog temelja ? Traga pisanog, akamoli obligatornog o nekakvom sporazumu nema.

Cetvrto, kako i temeljem cega je slijedila izjava da  Bosnjaci(pazite, ne Bosanci!!!!),   nece imati vise problema sa Srbijom!!! Zar Vucic nije ovim priznao da je Srbija uzrocnik sukoba u BiH??) Zar nije priznao da odnosi izmedju dvije zemlje ovise o jednom ili dva čovjeka, a ne  institucija  ?
Iskljucivanje druga dva člana Predsjednistva, jeste za mene neprihvatljivo.Ne zbog filozofije da predstavljaju svoje narode(jer ne predstavljaju), vec zato sto njihovo djelovanje mora biti usaglaseno i dogovoreno.

Ja ovako.Sa sumnjom.Nakon navedenih cinjenica, drugacije ne mogu.

Advertisements