Lakić Đorović: Vučić piroman u buretu baruta i cenzura

Aleksandar Vučić zvani Poligraf,- žalosna zbirna oznaka svega “državnog” na prostoru Srbije, obraćajući se skupu kome su uz Kerija i Lavrova prisustvali još 44 ministra spoljnih poslova, šefica diplomatije EU Federika Mogerini i oko hiljadu delegata iz zemalja OEBS-a, vidno potresen brigama o svetu i reginonu, neprestano se oblizujući i kao kurvica trepćući, između ostalog, rekao je: “Moram da iskažem ličnu bojazan i iskreni strah od mogućnosti urušavanja stabilnosti na Balkanu. Srbija je čvrsta i stabilna zemlja, ali dovoljno je nekoliko kriznih situacija u regionu, u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Prištini, da se ceo region ponovo upali”. 

Poligraf je dodao: da to poručuje onima koji ne razumeju koliko je važna stabilnost na Balkanu; da su odnosi u regionu među prioritetima; da će Srbija znati da se izbori sa svojim usijanim glavama; da taj proctor (zvani Srbija) bira život i napredak, a ne sukobe i da je zahvalan američkim kolegama na pomoći koju dobija na svom evropskom putu.

1.Poligraf nije zaboravio i da naglasi – “da Srbija istovremeno čuva i tradicionalno prijateljstvo sa Rusijom”. Ovo zadnje, iako je gnusna laž kao i sve drugo što je kazao, suština je svega što Poligraf i inače može da kaže, i u lično i u ime nepostojećih, dezavuisanih državnih organa prostora na kojem on funkcioniše kao država,u njeno ime a za račun klike besprizornih koju predvodi.
I bez bahatog držanja prisutnog Lavrova, odavno je svetu jasno da je Vučić sa Putinom nabio Srbiju na treći kolac, da zastrašuje tek oslobođene balkanske državice,prvenstveno Crnu Goru, koja ne pristaje da bude ruska gubernija.Prejela se, pozlilo joj je od vekovne “bratske pomoći Majčice Rusije”. Teško tome koga Rusi (i Srbijanci) brane a Kinezi (i Srbijanci) hrane.

2.Čudo, Poligraf nije pomenuo Kinu, ni famoznog Crnog Arapina Al Zajeba, a baš su pokrenuli izmenu zakona o Zajebovoj iluzionističkoj pomoći Poligrafovim slugama i ostalim podanicima.

3.Po zahtevu cenzora, umne dece Profesora Milkovskog, gotovo svi srbijanski mediji, primera radi, list Politika i agencija Beta, izvršili su cenzuru Poligrafovih laži o navodnoj zabrinutost o Balkanu kao buretu baruta.Unisono su izmenili Poligrafovu listu neuralgičnih tačaka.Sa te su liste izostavili Crnu Goru, a govore i o Kosovu (zaboravljajući “i Metohiju”), a ne o Prištini, kako je to zaista rekao Poligraf.

4.Poligraf, kao čuveni piroman, potpaljivač svih barutnih fitilja od 1989. godine do danas, kao pandam “čvrstoj i stabilnoj Srbiji” nabrojao je, citiramo:”Makedoniju,Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Prištinu”, gde nekoliko kriznih situacija mogu ceo region ponovo da upale

Budući da su cenzorske ispravke učinjene nakon poziva Crnoj Gori za pristupanje savezu NATO-a, kao i sasvim izvesnog prijema Crne Gore, Albanije i Kosova u NATO, srbijanski mediji bezuspešno prikrivaju ruski i srbijanski bes i zakasnelo i uzaludno zveckanje ruskim oružjem.
Generalni sekretar Parlamentarne skupštine NATO-a Dejvid Hobs, pred svetskim medijima obznanio je – “da je pitanje samo trenutka pre nego što Crna Gora postane 29. članica alijanse.Lažanjski, dopisnici Đurić i Vujić, Galović i druga deca Profesora Milkovskog, proslavili su taj veliki dan.Priupitajte ih ako ikada prestanu sa pljuvanjem.

5.Poligrafe, svet pamti da ste sa četničkim vojvodama – Grobarom i profesorom ustavnog prava V. Šešeljem, kao vašim političkim i idejnim ocem, pretili i “ničim izazvanom ostatku sveta” – da ćete i Rim uništiti nepostojećim raketnim sistemima, da će “Evropa goreti kao luč” od ruskih aviona koji su već poleteli, da je “ruska flota već prošla kroz Bosfor i Dardanele i plovi prema Srdozemlju i Jadranu “…

6.Srbijansko-rusko zveckanje oružjem, besno režanje i pretnje komšijama, njihovo beskrajno ponižavanje i omalovažavanje,uz jednovremeno slavljenje pravnosnažno osuđenih ratnih zločinaca i potpuno uništenje svih državnih institucija i pretvaranje prostora Srbije u Poligrafsku cirkusku šatru, može da škod samo Srbijancima.

7.Albancima, Crnogorcima i Bošnjacima sva ova bestijalna rusko-srbijanska blefiranja, više će koristiti nego štetiti.

8.Čudim se Poligrafe.Očvrsnuli ste.Ne placate javno zbog telefonskih pretnji sinu.Ne rosite suzama kosovske bogomolje.Upregli ste i patrijarha-generala sa vladikama-pukovnicima, Amfilohijama i drugim Kačavendama, u besmislena i providna blefiranjima rata za vraćanje Kosova (“i Metohije”). Dok ovo pišem slušam izveštaje o cirkusantskim pozivima Šešelja, Radete i vaših drugih saboraca – za vraćanje Kosova.Umesto da ih u januaru sprovedete u Hag, omogućili ste im da prizivaju zlo.Varate se ako zaista mislite da Evropa nije razumela ovu Vašu, providnu, bestijalnu igru.Ili nemoć.I ovo će podanici da plate.Kao i uvek.Ni oni to neće oprostiti.Kazniće Vas, čim shvate šta ste im učinili.

9. Čudim se jučerašnjoj Poligragovoj cirkusantskoj začuđenosti – što svet ne reaguje protiv onih koji pominju snajpersko spasavanje Srbije?
On, velikomučenik, “tvrda srpska glava iz Bosne” dozvolio da mu i snajperima prete, a bezdušna Evropa, ni da ga makar pohvali za tolike ljudske slobode podanicima.
Na pravosuđe i druge organe i ne računa, zna da ih je uništio, da ne postoje.Jedini koji su mu verno služili su Informer i Vučićević.I vaš imenjak – Poligraf.Poligrafe – možda Evropa takve i ne brani.

10.Možda Evropa sumnja da ste sa Stefanovićem poručili i snajperske pretnje.Poligraf, Stefanović, Selaković,Vulin, profesori O.Antić i V.Šešelj i nada srbijanskog novinarstva Vučićević, hoće svašta,mogu i rade svašta.Valjda će demokratski svet spasiti i podanike sa prostora Srbije.

11.Poligrafe, podsećam da ste, koliko prekjuče, izmeđun ostaloga, rekli – da su saradnja i razumevanje važni za ceo svet, da ste naučili koliko je to važno i da “najmanji sukob može da pokrene lančanu reakciju”. Naglasili ste i da “nestabilnost na Kosovu ugrožava briselski dijalog”, i, pred celim svetom, obećali “da će Srbija nastaviti da ga vodi, jer je to “jedini način da obezbedimo sigurnost, svoju i Albanaca na Kosovu”.
Istoga dana ste uputili tri ministra da kao heroja slave osuđenog ratnog zločinca.Danas ste izveli tri haška optuženika da ostrvljenu, frustrirani i fašistoidnu rulju poziva u rat sa Albancima.

12.Poligrafe, ako ste zaista “ispravni”, idite svaki dan na poligraf.Idite, možda se poligraf pokvari, pa Vas zadrže makar na jedan dan.Makar pola dana.Dajte podanicima nadu.Neka i zastrašeni i izmučeni sa prostora Srbije makar naslute mogućnost odlaska apsolutiste i njegovih suludih slugu.

13.Obradujte podanike za Novu Godinu.Dajte im nadu.Neka makar zamislie da ste nestali sa Stefanovićem, Selakovićem, O. Antićem, Gašićem i dugim Vulinima.

U Beogradu, 6. decembra 2015.godine Đorović Golubov Lakić,
potpukovnik pravne službe JNA u penziji

Advertisements