Lakić Đorović: JAVNO PONIŽAVANJE OPLJAČKANIH

Danima već, mediji obaveštavaju da će Republički fond za penzijsko invalidsko osiguranje (RF PIO), u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srbije, 05 broj 181-11689/2015 od 30. oktobra 2015.godine, u januaru 2016.godine, vojnim penzionerima jednokratno ispalatiti deo penzija koji su im, drsko i siledžijski, za 8 godina oteli od penzija (od 01.januara 2008.godine do 31.oktobra 2015.godine). 
Nisu im krali.Krađa – „kraduckanje“ se podrazumeva.Javno, pred celim svetom, razbojnici su silom otimali. Javno se rugajući ustavu, zakonima i životu.
Zaneti snagom sile, razbojnici javno obznanjuju,- oteto će vratiti samo onima koji se odreknu sudske zaštite. Vratiće samo poniženim i opljačkanim koji odustanu od započetih sudskih postupaka, odreknu se prava na traženje sudske zaštite, i zaključe ugovor o vansudskom poravnanju.
Onima koji ne pristanu na ucenu, koji se ne odreknu prava na sudsku zaštitu, razbojnici neće vratiti ni deo otetog.To javno i ponosno obznanjuju.

Ova degradirajuća ucena, teža je i od javnog, osmogodišnjg siledžijskog otimanja. Njome se vređa zdrav razum opljačkanih i naslednika onih koji pljačkanje nisu preživeli.

Zdrav razum i ljudsko dostojanstvo opominju – ne verujte razbojnicima, ne odričite se ustavom i konvencijama garantovanih prava na sudsku zaštitu.
Ne smemo da verujemo onima koji su nas 8 godina javno pljačkali.U protivnom, pristajemo na njihove pljačke i prevare.

U Beogradu, 23. novembar 2015. Đorović Golubov Lakić,
potpukovnik pravne službe JNA u penziji

Advertisements