MUĆNI GLAVOM emisija od 31.01.2015. Radio Beograd 202: DNK zločinačkog režima

Spomenik žrtvovanim

Spomenik žrtvovanim

Da, u pravu je bio advokat Srdja Popović, kada je 2006. godine na tribini o knjizi “Tišina o Aberdarevoj” Zorana Janića, koji je dobio godišnju nagradu NUNS-a “Dušan Bogavac” za novinarsku etiku i hrabrost, rekao da je u toj knjizii ne samo razotkriven mehanizam jednog zločina, nego i genetski kod zločinačke države, njen DNK. 

Popović je rekao da je “pratilac zločinačke države opšta laž”, navodeći da je ona “ovde izgubila časnu svrhu obmanjivanja”, već je čisto nasilje. Laž ovde služi, poput pendreka, da ponizi, da stavi do znanja da mora da se ćuti i da se radi što se kaže. 
“U ovom društvu sve je tajna. Tajni su, posle toliko vremena, i dosijei Miloševićeve policije, tajna je čak i koliko se tačno ljudi danas prisluškuje. Zapravo, najveći zločini ove države počinjeni su nečinjenjem, a ona se od odgovornosti brani ćutanjem”, rekao je te 2006. Srdja Popović.

U pravu je i aktuelni zaštitnik građana Saša Janković, kada u najnovijem izdanju nedeljnika “NIN” (29. 1. 2015.) upozorava: “Tajne službe su pretnja i za ovu vlast!”

Motivisan citiranim rečima, pozvao sam u emisiju “Mućni glavom” (subota, 31. januar 2015.) učiteljicu u penziji Žanku Stojanović, novinara i publicistu Zorana Janića, Miroslava Medića, brata Siniše Medića, dizajnera programa koji je nastradao 23. aprila 1999. prilikom NATO bombardovanja RTS-a, i novinara Miroslava Bojčića, savetnika vladine Komisije za utvrdjivanje činjenica o ubistvima novinara Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića. U medjuvremenu, mandat Komisije je proširen i na slučaj ubistva medijskih radnika RTS-a u NATO bombardovanju 1999. godine.

Ovde mozete da preslusate emisiju

 

Advertisements