Lakić Đorović: SRBIJA UGROŽAVA TERITORIJALNU CELOVITOST CRNE GORE

Standard

Ko je stvarno nagrađena Marina Fratucan?!

Već duže vreme, mediji pod kontrolom Republike Srbije (Radio-televizija Srbije- Radio-televizija Vojvodine, Tanjug, Politika i drugi, brojni listovi i publikacije), istrajno i opširno, izveštavaju kako „Sever Crne Gore nudi Rusiji vojne baze“.

U opširnim radio i TV izveštajima, čak i u najgledanijim emisijama kao što je TV dnevnik (3.jun 2014), opširno i detaljno izveštavaju o tome kako neki „Srbi i rusofili“ iz sela Kralje kod Andrijevice, nude Rusima svoja imanja za osnivanje ruskih vojnih baza.
Prema izveštajima i reportažama srbijanskih medija, neki „pravi Srbi iz Plemena Vasojevići“ svoja imanja („lugove, livade i šume“) bi poklonili Rusima za osnivanje vojnih baza „za odbranu pravoslavlja“.Istina, iako Ruse vole navjiše na svetu, neki bi samo da im prodaju („…sela su opustjela, svi su otišli, pa da i mi nešto prodamo.Kad mogu oni na primorju, što ne bi i mi, …. ako bi Rusi došli…Molimo Japance da nam oproste što Ruse i Srbe više volimo.“).

U izveštajima i reportažama se ponavljaju nemušta kazivanja nekoliko navodnih meštana sela Kralje, kod Andrijevice.Srećom takvi nisu predstavnici Vasojevića.U Andrijevici je na vlsti DPS, što znači da većina Vasojevića zapravo želi Nato baze.

Brojni, planski sačinjeni i prezentirani, izvještaji i reportaže, osim što su proizvoljni i lažni i krivično su kažnjivi i oštro sankcionisani u svim civilizovanim državama.

Čak i razdvojene oči [i ono veliko (umanjeno za Kosovo) i ono malo („vrljavo“)], u nastojanju da ostanu i opstanu kao države, krivično sankcionišu ugrožavanje svojih teritorijalnih celina.

Krivičnim zakonikom R Srbije (član 307) i Krivičnim zakonikom R Crne Gore (član 359), na istovetan način (resavski, na zvaničnim jezicima), propisano je: „Ко силом или на други противуставан начин покуша да отцијепи неки дио територије Црне Горе или да тај дио територије припоји другој држави, казниће се затвором од три до петнаест година.”

Radi se o veoma teškom krivičnom djelu, kažnivom i za sam pokušaj.

Posebno zabrinjavaju prilozi i izveštaji u nacionalnim dnevnicima Radio-televizije Vojvodine i opširne reportaže novinarke Marine Fratucan, emitovane 3.juna 2014. godine. Sadržina njenih priloga nudi nesporne dokaze, da se ne radi samo o kažnjivim pokušajima, već o brojnim sprovedenim radnjama protivustavnog otcjepljenja dijela teritorije Crne Gore i pripajanja drugoj državi….“Evo, pogledajte – imamo pripremljene prostorije za Ruski štab, evo, vidite, na ovim krevetima (vidi se 20 vojničkih kreveta za zelenim prekrivačima) mogu odmah da spavaju…“, ako ih Vasojevke puste da spavaju.Neka samo dođu, biće Kozaka u Vasojevićima, ali da potraju koliko i četnici.

Ovakve, krivično kažnjive aktivnosti Srbije odnosno njenih medija, podstrekavaju i druge, ne samo Vasojeviće nego i druge, i Srbe i nesrbe iz Srbije, da svoje nekretnine takođe ponude drugim državama za vojne baze.

Rušili Srbija ovime i samu sebe, ili je to umni plan Velikog četničkog vojvode i Šešeljeve i Miloševićeve dece koja sada, izbegavajući NATO po svaku cenu, preko Rusije i Kine, vode Srbiju u Evropu.

Nadležni organi oba razdvojena oba oka, svakako znaju za ove krivično-kažnjive aktivnosti odgovornih iz Srbije i njenih medija.

Činjenica da o navodnom davanju nekretnina Rusima za vojne baze, izveštavaju i listovi i mediji iz malog („vrljavog“) oka, jednovremeno iskazujući stavove crnogorskih zvaničnika (Vujovića, Krivokapića, Kaluđerovića i drugih), ne oslobađa nadležne tužioce Srbije i Crne Gore, da sprovedu postupke, ne samo protiv lica koja odvajaju delove državne teritorije Crne Gore radi pripajanja Rusiji, nego i protiv onih koji ih na to podstrekavaju ili im u tome pomažu.

Zbog opasnosti ovakvih djela, zakonima je određeno kažnjavanje za sami pokušaj.

Možda tzv. tajne službe oba razdvojena oka,umna djeca profesora Milkovskog, zajedničkom pričom da Rusi dolaze, žele da ubrzaju prijem malog („vrljavog“) oka u NATO, a onog velikog (umanjenog za Kosovo) u Evropsku Uniju.

Ako javna ponuda poklanjanja ili prodaje svojih nekretnina Rusima za vojne baze, nije krivično kažnjivo, Ja – Lakić Golubov Đorović, javno saopštavam da – svoje nekretnine u selu Šekular kod Berana (do nedavno Andrijevički srez), koje su na nekoliko kilometara od sela Kralja kod Andrijevice, dakle u Vasojevićima na severu Crne Gore,želim da poklonim NATO Alijansi za vojnu bazu, radi odbrane teritorijalne cjelovitosti Republike Crne Gore.

I večina moje braća će učiniti isto.Neki su već Stali uz Vasojeviće-Srbende iz Kralja kod Andrijevice.

Iako pričaju da su Srbiji rodili i dali kraljeve, Vožda, Vojvodu Bojovića i oba Karadžića (Vuka i Radovana!?!?), ne stide se da „Svete Srpske zemlje“ nude onima koji su uništili pola sveta i sami sebe.

Za ponovni dolazak i opstanak na vlast, kao i uvijek, Vasojevići su spremni da daju i poslednjeg Srbina iz Vasojevića.Rusija je daleko. Srbiji nije najbolje, pravi Srbi iz Plemena Vasojevića, hteli bi da im pomognu uz Ruse.Možda da vrate Kosovo sa kojim se graniče moji Šekularci.

U Beogradu, 05. juna 2014 Đorović Golubov Lakić,
potpukovnik pravne službe JNA,
porijeklom iz Vasojevića, iz Šekulara kod Berana

Komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.